Multinationell HR-digitalisering – Barry Callebaut

Höjdpunkter

  • Multinationellt HR-digitaliseringsprojekt
  • Workforce Management i molnet
  • Integration i SAP SuccessFactors
  • Ökad transparens för personal och ledning
  • Digital personalupplevelse över landsgränser

Upptäck fler framgångshistorier

Barry Callebaut med huvudkontor i Zürich är världens största producent av choklad- och kakaoprodukter. Barry Callebaut hanterar varje steg i värdekedjan – från inköp och bearbetning av kakaobönor till att tillverka exklusiv choklad. Företaget har över 12 000 anställa och 60 produktionsanläggningar spridda över hela världen. Som en ett led i digitaliseringsprojektet vill Barry Callebaut standardisera sitt HR IT-system över hela världen och därmed sätta kursen för framtida tillväxt. Ett globalt projekt av den magnituden kräver starka partners. När det kom till workforce management valde de vår molnbaserade ATOSS Enterprise Solution, som är integrerad i HR-systemet SAP SuccessFactors. Målsättningen är en enhetlig arbetstidsplanering i samtliga länder, automatisering av manuella processer, gränssnitt mot lokala lönesystem, optimering av KPI-rapporter och ökad transparens för ledningen. Och sist, men inte minst, en övertygande användarupplevelse för alla berörda.

Vi litar på ATOSS eftersom vi ser en globalt harmoniserad tids- och närvaroplanering som en viktig hörnsten i vårt digitala HR-transformationsprogram.


Steven Vandamme
CIO


På grund av projektets internationella räckvidd arbetar ATOSS expertteam med 20 konsulter från tre länder under ledning av en projektarkitekt. Även hos Barry Callebaut har man samlat en permanent arbetsgrupp med engagerade medarbetare. Implementeringen går i rask takt och på distans på grund av coronapandemin. Den globala förkonfigurationen av alla standardkrav och en framtagen planritning för lokaliseringarna säkerställer att det ambitiösa schemat uppfylls. Den första vågens sjösättning av projektet i fem europeiska länder har just avslutats. Alla anställda registrerar nu sina arbetstider digitalt på terminaler från vår partner dormakaba. För att öka personalnöjdheten är alla nu även aktivt delaktiga i tidsplaneringsprocesserna i företagets Staff Center. Programmet håller även automatiskt koll på lagstiftning och bestämmelser i alla länder. I en andra våg kommer ytterligare anläggningar och platser i Europa, Amerika och Afrika att integreras i lösningen. Vi är mycket glada över att få följa med Barry Callebaut på vägen mot en globalt enhetlig workforce management-lösning.

Källa: ATOSS KUND Barry Callebaut /ATOSS årsrapport 2020

Kontakta oss

  • Förfrågan
  • Återuppringning
  • Kontakt